Bramborovo-tvarohové švestkové knedlíky
Potřebné ingredience
POMALEJŠÍ VEZRE: 300g hrubé mouky, 200g vařených brambor, kostka měkkého tvarohu, jedno vejce, sůl, švestky, mouka na vál. RYCHLEJŠÍ VERZE: hotové bramborové těsto v prášku, voda, jedno vejce, kostka měkkého tvarohu, sůl, švestky.
Postup přípravy
Při rychlé verzi stačí připravit hotové br.těsto podle návodu, většinou už je tam psané 1 vejce, smícháme s tvarohem a HOTOVO! můžeme balit. Na fotu mám rychlou verzi a výsledek není vůbec poznat, chuť je stejná.
Potom sypeme čím kdo má rád,já dávám na másle osmaženou strouhanku s cukrem a na talíři ještě trošku poleju máslem. já to takhle neznala, naučil mě to manžel, že se to prý na Moravě tak dělá, a je to fakt moc dobré, schválně zkuste!!!
Takhle asi balím knedlíky, těsto je tvárné, dobře se sním pracuje, nelepí, takže ani nemoučím...:) Balím normálně zmrzlé švestky přímo z mrazáku a je to v pohodě.
Knedlíky jsou nachystané k vaření...
Už se nám to pěkně vaří, to bude dobrota...
A je to hotovo, dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé